Vy, kdo mě znáte, víte, že dlouhodobě užívám zelené potraviny – ječmen a chlorellu.
Před časem jsem dostala nepřekonatelnou chuť na ječmen. Zároveň si uvědomuju, že dlouhodobé kojení může můj organismus dost vyčerpávat.
Svému tělu se snažím naslouchat, a když si o něco říká, ráda mu to dopřeju.
Dřív jsem ječmen užívala, pak jsem na něj začala zapomínat a nějaký čas jsem na něj zapomněla úplně. Chuť na ječmen mě ale pronásledovala tak dlouho, až jsem si ho znovu pořídila. Tentokrát rovnou i s chlorellou.
I když jsem v minulosti vyzkoušela i ječmen jiných výrobců, tentokrát jsem šla na jistotu. Vím, že Green Ways si na kvalitě zakládají, proto pro mě byli jasnou volbou. Jejich kvalita, která se odráží i v chuti, se nedá s ostatními na trhu vůbec srovnávat.
Užívání zeleného ječmene a chlorelly v období kojení a v těhotenství je bezpečné, a dokonce i přínosné. Ze studie o přenosu dioxinů z matky na plod u těhotných žen v Japonsku a pokusu o omezení přenosu z matky pomocí přípravků s chlorellou vyplývá, že užívání chlorelly v těhotenství i v období kojení snižuje přenos dioxinů(*) na plod v těhotenství, nebo v období kojení přibližně o 30 %.
Díky šetrnému zpracování chlorelly a zeleného ječmene Green Ways, jsou v jejich produktech zachovány všechny vitamíny a minerály, které obsahují i ve své přirozené formě. Všechny obsažené látky tak mají stejný vzájemný poměr a díky němu i skvělou vstřebatelnost.
Některé vitamíny a minerály se do organismu vstřebají jen za přítomnosti jiných vitamínů a minerálů. A právě v ječmeni i chlorelle jsou zastoupeny přesně v tom poměru, ve kterém se vyskytují i v přírodě. To je tajemství jejich skvělé vstřebatelnosti.
Z chlorelly vaše tělo využije kolem 80% živin a zelený ječmen, který neobsahuje nerozpustnou vlákninu, má využitelnost téměř 100% podle čistoty střev.
Oproti tomu je využitelnost vitamínů a minerálů chemicky upravených preparátů podstatně nižší.
… třeba tak by se to dalo zjednodušeně říct. Takhle jednoduché a jednoznačné to ale není. Ječmen a chlorella se vzájemně doplňují a jejich účinky na zdraví se násobí.
Zelený ječmen je sušená šťáva z mladých výhonků ječmene, ze které se připravuje nápoj, který vyživuje a harmonizuje organismus, a tím podporuje jeho samouzdravující schopnosti.
Ječmen se nezaměřuje na jednotlivé nemoci, ale ozdravuje organismus jako celek.
Vitamíny a minerály:
Chlorella je sladkovodní řasa – čistá forma chlorofylu. Jednobuněčný organismus slisovaný do formy tabletek.
Chlorella je zároveň nabušená vitamíny a minerály.
Obsahuje víc vitamínu B12 než hovězí játra, 20x víc železa než špenát a 11x víc vápníku než kravské mléko.
Zároveň je skvělým prebiotikem – výživou tělu prospěšných bakterií – mikrobiomu.
Vitamíny a minerály
Zelený ječmen a chlorella nejsou výživové doplňky, ale zcela přírodní superpotraviny.
Zelený ječmen a chlorella jsou dokonalý zdroj živin pro náš organismus a jejich celoroční užívání vám vřele doporučuji. I když nejsou samy o sobě lékem, dokážou pomáhat přesně tam, kde je jich potřeba. Jejich zpracování probíhá tím nejšetrnějším způsobem, aby si zachovaly všechny přirozeně obsahující a zdraví prospěšné látky.
Lidé, kteří zelené potraviny užívají, si je nemohou vynachválit. Díky jejich pravidelné konzumaci
Pokud vás při čtení napadly nějaké otázky, nebo byste zelené potraviny samy rády vyzkoušely, můžete se na mě obrátit: